Genel Duyurular
27.01.2021

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Çift Anadal ve Yandal Kontenjanları Takvimi

2020-2021 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI
ÇİFT ANADAL ve YANDAL KONTENJANLARI
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Çift Anadal Kontenjanı Yandal Kontenjanı
Uçak Mühendisliği 1 1
Uzay Mühendisliği 1 1
                                                             TOPLAM :  2 2
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bölümleri Çift Anadal ve Yandal Programlarına; Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri başvuru yapabileceklerdir.
İşletme Fakültesi Çift Anadal Kontenjanı Yandal Kontenjanı
İşletme (Türkçe) 5 10
İşletme (İngilizce) 5 10
Lojistik Yönetimi Bölümü 5 10
Yönetim Bilişim Sistemleri (Türkçe) 5 10
Havacılık Yönetimi Bölümü 5 10
                                                             TOPLAM :  25 50

Mühendislik Fakültesi Çift Anadal Kontenjanı Yandal Kontenjanı
Bilgisayar Mühendisliği 7 7
Elektrik - Elektronik Mühendisliği 5 5
Endüstri Mühendisliği 7 7
Makine Mühendisliği 7 7
Mekatronik Mühendisliği 7 7
                                                             TOPLAM :  33 33
Mühendislik Fakültesi bölümleri  Çift Anadal ve Yandal Programlarına; Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri başvuru yapabileceklerdir.

NOT : 2020-2021  Eğitim-Öğretim Öğretim yılı Bahar yarıyılı Çift Anadal ve Yandal başvurularının 08 Şubat-11 Şubat 2021 tarihine kadar Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.

Çift Anadal Programı

(1) Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında, anadal önlisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.

(2) Başvuru anında anadal diploma programındaki geneş not ortalaması en az 4 üzerinden 3 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20'sinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler. Ayrıca aşağıdaki şartlar uyarınca üniversite kontenjan belirleyebilir ve öğrenciler de bu şartlar kapsamında başvuru yapabilir:

a) Çift anadal yapacak öğrencilerin kontenjanı, anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4 üzerinden 3 olmak şartıyla, anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması ilk %20'de olması gerekir.

b) Anadal diploma programındaki genel not ortalamsı en az 4,0 üzerinden 3,0 olan ancak anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile ilk %20'sinde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.

(3) Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

(4) Öğrencinin çift anadal programından mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 4 üzerinden 2,5 olması gerekir. Tüm çift anadal öğrenimi süresince öğrencinin genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 4 üzerinden 2,25'e kadar düşebilir. Genel not ortalamsı ikinci kez 4 üzerinden 2,25'in altına düşen öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir.

(5) İkinci anadal lisans programına devam eden öğrenciye mezuniyet diploması ancak devam ettiği birinci anadal diploma programından mezun olması halinde verilebilir.

(6) Çift anadal ikinci diploma programında öğrenim gören öğrencinin anadal programında almış olduğu ve eş değerlikleri kabul edilen dersler, not çizelgesinde gösterilir.

(7) Çift anadal programından iki yarıyıl üst üste ders almayan öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir.

Yandal Programı

(1) Öğrenci, yandal programına,  anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir.

(2) Yandal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir.

(3) Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel not ortlamasının en az 4 üzerinden 2,5 olması gerekir.

ÜNİVERSİTE ADI

Başvuru Tarihi

Değerlendirme Tarihi

Sonuç İlan Tarihi

Kesin Kayıt Tarihi

Yedek Kayıt Tarihi

Bitiş

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)

08.02.2021

11.02.2021

12.02.2021

17.02.2021

18.02.2021

19.02.2021

22.02.2021

Türk uyruklu öğrencilerden alınacak başvuru ücreti      : 250 TL

Yabancı uyruklu öğrencilerden alınacak başvuru ücreti : 150 USD

• Başvuru ücreti ; Denizbank’ın TR32 0013 4000 0050 6766 5000 07 no’lu Türk Hava Kurumu Üniversitesi hesabına ödenmesi ve banka dekontunun başvuru formuna eklemesi gerekmektedir (Yatırılan başvuru ücreti iade edilmez).

NOT : “Çift Anadal / Yandal” Başvuru formu Öğrenci İşleri Müdürlüğünden temin edilecektir.