Genel Duyurular
18.01.2022

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Çift Anadal ve Yandal Başvuruları Hakkında

 

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisans Programları  

Çift Anadal ve Yandal Takvimi ile Kontenjanları

 

Çift Anadal ve Yandal Takvimi

ÜNİVERSİTE ADI

Başvuru Tarihi

 Değerlendirme Tarihi

Sonuç İlan Tarihi

Kesin Kayıt Tarihi

Yedek Kayıt Tarihi

 Başlangıç

 Bitiş

 Başlangıç

 Bitiş

 Başlangıç

 Bitiş

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ

24.01.2022

28.01.2022

31.01.2022

04.02.2022

07.02.2022

07.02.2022

10.02.2022

11.02.2022

 

Başvuru Yeri

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ

Türkkuşu Kampüsü / Öğrenci İşleri Müdürlüğü

Bahçe Kapı Mahallesi Okul Sokak No: 11 Etimesgut/ANKARA

 

Kontenjanlar

FAKÜLTE/MYO

ÇİFT ANA DAL KONTENJANLARI

YAN DAL KONTENJANLARI

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak Mühendisliği

1

1

Uzay Mühendisliği

1

1

İşletme Fakültesi

Havacılık Yönetimi

5

5

İşletme (İngilizce)

5

5

Lojistik Yönetimi

5

5

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği

7

7

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

5

5

Endüstri Mühendisliği

7

7

Makine Mühendisliği

7

7

 

Bölüm Ek Koşulları

1) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Bölümleri Çift Anadal ve Yandal Programlarına; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Başvuru Yapabileceklerdir.

2) Mühendislik Fakültesi Bölümleri Çift Anadal ve Yandal Programlarına; Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Başvuru Yapabileceklerdir.

 

BAŞVURULAR

- Çift Anadal / Yandal Başvurusu bizzat Öğrenci İşleri Müdürlüğüne yada mail üzerinden oim@thk.edu.tr adresine başvuru formu doldurularak yapılabilecektir. 

NOT: Mail üzerinden gönderilen başvuru formlarının asılları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar (21.02.2022) Öğrenci İşleri Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

Başvuru Formu için tıklayınız.

 

Çift Anadal Programı Koşulları

1) Öğrencilerin ikinci anadal diploma programına kabulü, o programın yürütüldüğü ilgili bölümün önerisi üzerine fakülte/yüksekokul yönetim kurulunun onayı ile yapılır.

2) Aynı anda birden fazla ikinci anadal diploma programına kayıt yapılamaz. Ancak, aynı anda ikinci anadal diploma ile yandal programına kayıt yapılabilir.

3) Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında başvurabilir.

4) Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 (4 üzerinden 2.72) olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler.

5) Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 (4 üzerinden 2.72) olan ancak anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.

6) Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

7) Öğrencinin çift anadal programından mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 70 (4 üzerinden 2.72) olması gerekir. Tüm çift anadal öğrenimi süresince öğrencinin genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 100 üzerinden 65’e (4 üzerinden 2.50) kadar düşebilir. Genel not ortalaması ikinci kez 100 üzerinden 70’in (4 üzerinden 2.72) altına düşen öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir.

8) İkinci anadal lisans programına devam eden öğrenciye mezuniyet diploması ancak devam ettiği birinci anadal diploma programından mezun olması halinde verilebilir.

9) Anadal diploma programından mezuniyet hakkını elde eden ancak ikinci anadal diploma programını bitiremeyen öğrencilerin öğrenim süresi ikinci anadal diploma programına kayıt yaptırdığı eğitim öğretim yılından itibaren 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) fıkrasında belirtilen azami süredir.

10) Çift anadal programından iki yarıyıl üst üste ders almayan öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir. 

 

Yandal Programı Koşulları

1) Yükseköğretim kurumları esaslarını ve başvuru koşullarını ilgili yönetim kurllarının teklifi ve senatolarının onayı ile belirleyerek, yandal programları düzenleyebilir.

2) Yandal programlarını tamamlayanlara eğitim aldıkları alanda sadece başarı belgesi(yandal sertifikası) düzenlenir. Bu belgeler diploma yerine geçmez.

3) Yandal programlarının kontenjanları, ilgili programın açılmasına karar veren yönetim kurulu tarafından belirlenir.

4) Başvurular, o programın yürütüldüğü ilgili yönetim kurulları tarafından değerlendirilir.

5) Öğrenci, yandal programına, anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir.

6) Yandal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir.

7) Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 65 (4 üzerinden 2.50) olması gerekir.

8) Yandal programına başvurusu kabul edilen öğrenci, yandal programı kapsamında, senato kararı ile belirlenmiş olan dersleri almak ve bu dersleri başarmak zorundadır.  Bu dersler ilgili bölümler arasında kararlaştırılır, ilgili fakülte kurullarının ve üniversite senatosunun onayına sunulur.

9) Yandal programına devam edebilmesi için öğrencinin anadal programındaki not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 (4 üzerinden 2.29) olması şarttır. Bu şartı sağlayamayan öğrencinin yandal programından kaydı silinir.

10) Anadal programından mezuniyet hakkını elde eden ancak yandal programını bitiremeyen öğrencilere ilgili yönetim kurullarının kararı ile en fazla iki yarıyıl ek süre tanınır.